www.antbro.se

Jääzzå!

Meny Stäng

Även i paradiset regnar det…

Och när det väl regnar här så regnar det ordentligt. Idag är det andra dagen som det regnar och faktiskt andra dagen som det ”stör” oss. Det har regnat en gång tidigare under vår vistelse här men då var vi inne och käkade lunch. Igår var vi på stranden när det började åska. Vi satt och åt lunch och tog skydd under restaurangens tak. Det höll på i ungefär 20 minuter, sedan var det över och vi kunde gå hem. Igår hade vi även ett möte med personen som vi hyrt lägenheten av angående luftkonditioneringen. Han samt två ”tekniker”, allt-i-allor skulle kanske jag kalla dem, tittade på våran AC som för stunden faktiskt fungerade och kliade sig i sina huvuden om var problemet kunde vara. Vår AC beter sig så att den funkar på dagen, när solen gått upp men vägrar att gå på natten. Det brukar vara precis tvärt om här nere då det blir så pass varmt att dom inte klarar av att kyla på dagarna. Det bestämdes då att det skulle bytas någonting men det kunde inte göras förrän nästa dag då reservdelsaffären var stängd igår kväll. I hopp om att den skulle hålla sig vid liv under natten gick vi ut och åt middag. När vi kom hem funkade den fortfarande och allt var frid och fröjd tills klockan blev 23:45. Då stannade den och sedan dess har den inte gått igång. Reparatören som skulle byta den där ”grejen” skulle komma vid 12.00-tiden idag, som för övrigt var för en timme sedan men det kan ju bero på att just nu fullkomligen öser regnet ner och han ska ju ändå stå på balkongräcket, två våningar upp, och jobba…

I övrigt så har vi inte hittat på så mycket sedan vårt förra inlägg. Det blir slappa dagar på stranden med obligatorisk stir fried Chicken chili basilika-lunch (206:a för dom som vet vad det är) och en lika obligatorisk stor Chang för mig (Jocke). Casper äter en lika obligatorisk hamburgare med cola, Hampus en fried rice chicken med vatten medan Maria, som är den ende som varierar sig på lunchen har sin favorit i chicken satay och lemonshake.

Imorgon är det endast en vecka kvar på vårat äventyr. Nästa fredag bär det alltså av hemåt och det är med blandade känslor förstås. Visst vill man vara kvar och njuta av maten, värmen och av att inte göra någonting medan man samtidigt längtar hem till vänner, familj och rutiner. Innan vi kommer hem kommer vi på onsdag att åka till Bangkok för att se om det finns någonting av shoppingvärde där. Vi har unnat oss ett bättre boende, en juniorsvit på Baiyoke Sky Hotel som är den högsta byggnaden i Thailand med sina 309 meter och 88 våningar.

Vi hörs snart igen och som vanligt kommer ett par bilder från vår vardag.