Livet har sin stilla gång…

Dags att uppdatera er lite på vad som händer hos oss här i Thailand. De senaste dagarna har vi tagit det ganska lugnt och tillbringat den mesta tiden vid poolen, då Jocke blivit lite ”risig” i kistan och därmed gärna haft en toalett i närheten. Vår resort ligger inte precis vid någon strand, utan det är en bit att gå om man ska ha sig barnvagn vilket vi är nästintill tvungna att ha med. Fast ni som känner mig, vet ju att jag lever efter mottot att ”ingenting är omöjligt”…:-) Därför tog jag Hampus i bärselen häromdagen till en av de närmaste stränderna för att se hur det hela fungerade med att gå den närmaste vägen till stranden. Såklart att man blir lite svettig att bära på en 10 kg klump i värmen, men det största problemet var att han inte skulle få någon sol på sig. Lite sol fick han ju trots allt, men det syns inte på honom förutom att han kanske är lite brunare än tidigare. Så fram kom vi och njöt av sol och bad på stranden, ja, t.o.m. Hampus sov en riktigt skön middag i sin solstol, i skuggan.

När vi var och handlade häromdagen på Tesco Lotus, tänkte jag vara smart och köpte därför en liten barnpool till Hampus som jag givetvis trodde att vi skulle kunna sätta honom i jämte våra solstolar vid poolen och han glatt skulle sitta nöjd jämte och plaska. Men, ack vad fel jag hade… Han har ju nyss lärt sig tekniken att ställa sig upp och att kliva över bassängkanten var ett enkelt problem. Så tyvärr kommer nog poolen inte användas så mycket.

Igår morse gjorde Casper, Jocke och pappa en utflykt till Pattaya Doplhin World för att se på en delfinshow. Det var första showen för dagen och både delfinerna och tränarna såg lite trötta ut, tyckte de. Men showen fick ändå godkänt. Jag och Hampus stannade hemma och hängde vid poolen.

Idag tog vi en promenad till andra stranden (Baan Am-Phur Beach) som också ligger på lagom promenadavstånd från oss. Tyvärr måste vi även här gå på stora vägen (motorvägen där folk kör som galningar) för att kunna ta med oss vagnen. Så idag gjorde vi detta och fick njuta av en riktigt skön dag på stranden. Det var ganska lite folk på stranden, till skillnad från vårt första besök där som var en söndag och de flesta thailändare lediga. Det var kaos, milt uttryckt, och alla thailändare skrek och badade med kläderna på. De enda som badade med badkläder var Casper och pappa. Idag fick vi sköna solbäddar direkt på stranden och ett parasoll till Hampus. Även Casper satt under parasollet idag då han tyckte att det var lite varmt. Vi åt en god lunch på stranden, men som även var det dyraste vi ätit hittills, 1800 bath som blir ca 450 svenska kronor. När vi sedan gick hem förstod vi att solstolarna ingick i ”lunchdealen”, kanske därav priset.

Imorgon ska Jocke iväg på sin första golfrunda som ska spelas på den golfbanan som ligger närmast oss, Phoneix Golfclub. Han ska spela tävling tillsammans med en granne till oss. På vårt hotell bor det nästan bara svenskar och väldigt många golfare, som spelar golf nästan varje dag. För tillfället är vi den enda barnfamiljen på stället. Åldern på gästerna är också mycket högre än oss, skulle gissa på att genomsnitts åldern är runt 65 år. Men alla är väldigt trevlig och snälla, man börjar känna igen de flesta nu och ha koll på folket. Medan Jocke roar sig med golf imorgon, tar jag med mig killarna och pappa till ”militärstranden” Sai Kaew Beach igen för att njuta av sol, bad och en riktigt mysig strand.

Lägger upp lite bilder från vår vardag, sköt om er så länge!

 

Glad kille i sin vagn

Glad kille i sin vagn

Poolen med sjödjuret Casper i! Vår balkong är precis till höger om den närmaste palmen, andra våningen.

Poolen med sjödjuret Casper i! Vår balkong är precis till höger om den närmaste palmen, andra våningen.

Eftermiddagsdop med mina fina killar

Eftermiddagsdop med mina fina killar

Ban Am-Phur Beach

Ban Am-Phur Beach

Så här använder man min mobiltelefon, storebror!

Så här använder man min mobiltelefon, storebror!

Herr och fru Clerbäcks lunchdrycker

Herr och fru Clerbäcks lunchdrycker

Fru Clerbäck är mycket nöjd med dagens lunchdryck

Fru Clerbäck är mycket nöjd med dagens lunchdryck

Syskonmys i skuggan på stranden

Syskonmys i skuggan på stranden

Kvällsbad och dusch efter dagens bad i havet

Kvällsbad och dusch efter dagens bad i havet

Nöjd kille i sin rosa barnstol

Nöjd kille i sin rosa barnstol

Dagens måltid, Pad Thai

Dagens måltid, Pad Thai

Amerikanska pannkakor, i Thailand.

Amerikanska pannkakor, i Thailand.

 

Tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Livet har sin stilla gång…

  1. Jonasson says:

    Ni ser ju ut att må bra, minst sagt. Bra!
    Här hemma är allt som vanligt. Runt noll grader, köer, fredagsfyllor och en jävla massa måsten.

    Men bli inte kvar för länge bara. För vi saknar er!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *