It´s ALIVE!!!

Inte nog med att det är över tre år sedan som denna sidan uppdaterades, nu ligger även nya bilder från vår dubbla 40-års fest uppe.
Du hittar bilderna HÄR eller via Bilder-fliken överst på sidan.

Vi vill igen tacka alla för de otroligt fina presenterna och framförallt för att ni ville vara med och göra kvällen (och större delen av natten) till ett oförglömligt minne.

Jocke & Maria

Även i paradiset regnar det…

Och när det väl regnar här så regnar det ordentligt. Idag är det andra dagen som det regnar och faktiskt andra dagen som det ”stör” oss. Det har regnat en gång tidigare under vår vistelse här men då var vi inne och käkade lunch. Igår var vi på stranden när det började åska. Vi satt och åt lunch och tog skydd under restaurangens tak. Det höll på i ungefär 20 minuter, sedan var det över och vi kunde gå hem. Igår hade vi även ett möte med personen som vi hyrt lägenheten av angående luftkonditioneringen. Han samt två ”tekniker”, allt-i-allor skulle kanske jag kalla dem, tittade på våran AC som för stunden faktiskt fungerade och kliade sig i sina huvuden om var problemet kunde vara. Vår AC beter sig så att den funkar på dagen, när solen gått upp men vägrar att gå på natten. Det brukar vara precis tvärt om här nere då det blir så pass varmt att dom inte klarar av att kyla på dagarna. Det bestämdes då att det skulle bytas någonting men det kunde inte göras förrän nästa dag då reservdelsaffären var stängd igår kväll. I hopp om att den skulle hålla sig vid liv under natten gick vi ut och åt middag. När vi kom hem funkade den fortfarande och allt var frid och fröjd tills klockan blev 23:45. Då stannade den och sedan dess har den inte gått igång. Reparatören som skulle byta den där ”grejen” skulle komma vid 12.00-tiden idag, som för övrigt var för en timme sedan men det kan ju bero på att just nu fullkomligen öser regnet ner och han ska ju ändå stå på balkongräcket, två våningar upp, och jobba…

I övrigt så har vi inte hittat på så mycket sedan vårt förra inlägg. Det blir slappa dagar på stranden med obligatorisk stir fried Chicken chili basilika-lunch (206:a för dom som vet vad det är) och en lika obligatorisk stor Chang för mig (Jocke). Casper äter en lika obligatorisk hamburgare med cola, Hampus en fried rice chicken med vatten medan Maria, som är den ende som varierar sig på lunchen har sin favorit i chicken satay och lemonshake.

Imorgon är det endast en vecka kvar på vårat äventyr. Nästa fredag bär det alltså av hemåt och det är med blandade känslor förstås. Visst vill man vara kvar och njuta av maten, värmen och av att inte göra någonting medan man samtidigt längtar hem till vänner, familj och rutiner. Innan vi kommer hem kommer vi på onsdag att åka till Bangkok för att se om det finns någonting av shoppingvärde där. Vi har unnat oss ett bättre boende, en juniorsvit på Baiyoke Sky Hotel som är den högsta byggnaden i Thailand med sina 309 meter och 88 våningar.

Vi hörs snart igen och som vanligt kommer ett par bilder från vår vardag.

Tillbaka ”hemma” och i verkligheten…

Efter att ha tillbringat tre dagar på ön Koh Samet kom vi torsdags kväll hem igen till vår lägenhet på Sunrise Beach. Det var verkligen stor skillnad mellan våra boenden och framför allt närheten till stranden. Vi hade förbokat två dubbelrum på en av de lugnare stränderna på Koh Samet, Vongduern, och resorten ”Vongdeuan Resort”. När vi bokade rummen på nätet fick vi informationen att båtresan ut till ön ingick i rumspriset då resorten hade en egen båt att transportera sina gäster i. Vi hade bokat en taxi här på vår hotell som skulle köra oss till piren där båten avgick. Eftersom vi inte tidigare varit här, vet man ju inte hur lång tid det tar att köra. Frågade därför i receptionen när vi behövde åka eftersom vår båt gick 10.00. Åhh, det tar max en timme lite beroende på trafiken… så kl 9.00 tyckte det. Det kändes lite snålt om tid eftersom det kan ju alltid hända något på vägen. Så vi bestämde 08.40 och det skulle vi absolut hinna med.

När vi kommer ner väntar chauffören på oss, så långt så bra… När Jocke ska sätta fast Hampus i bilbarnstolen, går säkerhetsbältet inte att justera så att han sitter bra… Chauffören hämtar en ny stol och den fungerar. Iväg kommer vi men något försenade… fast vi hinner ändå tänker jag. På väg in i staden Rayong, som ligger i närheten av båtpiren blir vi stoppade av polisen som vill se chaufförens körkort, bilens registreringsbevis och även titta på oss passagerare… nu börjar jag känna att det är ont om tid… och mycket riktigt, 10.10 släpper chauffören av oss vid piren och båten har gått…:-(( och nästa båt går 13.30. Då är jag inte vid mitt bästa humör, utan säger till övriga i mitt sällskap att vänta och tar en ”släppa-ut-luften” promenad för att lugna ner mig och kolla runt vid piren för att se om det finns något vi kan göra under tiden vi väntar, t.ex. en strand att bada på. Hittar tyvärr ingenting av detta, men ser att vår resort har ett kontor på piren där vi ska anmäla oss. Går därför tillbaka till de andra (lite lugnare och mindre irriterad) och vi tar med oss all packning till kontoret. Väl där stämmer det att båten har gått och nästa går först 13.30. Vi kan dock ta speedboat ut som kostar 1800 bath (ca 350 kr) för alla oss fem. Det tar vi, så slipper vi att sitta och vänta på piren. Efter 10 min väntan kommer det en speedboat som vi alla hoppar i med packning och killarna i sina flytvästar. Vi har med flytvästar till killarna då vi hade hört att flytvästar bara finns till vuxna på båtarna. 20 minunter senare (11.00) och en väldigt hoppig båtfärd är vi på Koh Samet. Vilken underbar ö och strand vi har hamnat på, ni kan själva se på bilderna. Incheckning var inte förrän 12.30 så vi tar först en lite promenad runt i vår resort för att se hur det ser ut och sedan en tidigare lunch då det hade varit en tidig frukost för oss denna dag. Resortens restaurang låg precis på stranden och var jättemysig. Efter en god lunch får vi våra rum och kan installera oss. Sedan tillbringar vi resten av dagen på stranden med att sola och bada i det kristall klara vattnet. Våra tre dagar på Koh Samet kan sammanfattas som väldigt lugna, sol och bad på dagarna och efter en dusch på kvällen blev det middag på någon restaurang på stranden där man satt i sanden.

Efter tre dagar var det dags att åka hem igen, på torsdagen. Även båten tillbaka ingick i priset om man vill åka väldigt (08.30) eller efter lunch (12.30). Vi vill dock njuta av stranden lite mer så vi valde att ta den sista båten (15.30) som gick till piren. Då fick vi dock betala 210 bath (ca 45 kr) för alla oss och det tyckte vi att det var värt. Båtfärden tillbaka var mycket lugnare än ditresan och efter 45 min är vi tillbaka på piren där vår chaufför skulle vänta på oss. Efter ett samtal till vår resort då vi inte hittade vår chaufför, hittar vi honom och kan hoppa in i en buss där AC gick för fullt. Vi lämnade Banh Pier 16.45 och är tillbaka ”hemma” igen strax efter 18.00. Så vi lärde oss att vi nästa utflykt be om extra tid så att man hellre får vänta än att missa något…

Igår hade vi en lugn dag, gick till den närmaste stranden på förmiddagen. För att slippa gå upp på stora vägen fick Hampus åka med i bärselen som han snart har växt ut, både längd och viktmässigt. Vädret är soligt till en början, men allt eftersom börjar det mulna på. Efter att Hampus sovit middag i en solstol (se bild) går vi tillbaka till hotellet för att göra lunch. Denna dag bjöds det på Pasta Carbonara som blivit en stående favorit här. Vid lunch börjar det åska och bli helt mulet. Det är alldeles mörkt på himlen lite längre bort och vi kan både se blixten och höra åskan. Men vi har riktigt tur och slipper ösregnet. Jag och pappa tar istället bussen för att handla på Tesco Lotus, den stora mataffären inne i Pattaya, som påminner mycket om ICA Maxi fast ännu större.

Om tre dagar kommer vi att flyga till Phuket för att tillbringa resterande tid (4,5 veckor) där. Vi har därför köpt på oss mat, framför allt barnmat till Hampus och även lite andra torrvaror, som är bra att ha hemma. På kvällen hade vi bokat bord på restaurangen mittemot oss, Rimpa Lapin (www.rimpa-lapin.com) där vi fick njuta av den fantastisk utsikten över stranden Bahn Am-Phur. Nedanför oss satt det ett ryskt sällskap som hade bröllopsmiddag, så restaurangen hade gjort jättefint och pyntat med blommor och ballonger. Efter att vi ätit middag, ser vi att hela bröllopsällskapet beger sig ner till den lilla strand som ligger nedanför restaurangen. De tänder upp varsin rislampa som de sedan släpper upp i luften. Jättefint och Casper tycker det var väldigt spännande och vackert, som han sa 🙂

Idag är vädret lite molnigt och det har åskat på morgonen. Nu (11.20) börjar det klarna upp och vi kommer förmodligen tillbringa dagen vid poolen. På måndag kommer vi att göra en dagsutflykt till ön Koh Larn (www.kohlarn.com) för att se oss omkring lite.

På tisdag lämnar vi NaJomtien och Pattaya för att åka till Phuket och Kamal Beach där fler äventyr väntar. Jag hoppas att kunna skriva något på måndag efter vår utflykt, men man vet aldrig om tid finnes…

Många kramar från oss

Åter igen ett gäng bilder.
(klicka på bilden för ett större format)

Ord som får en vuxen man att gråta.

Igår eftermiddag var jag och Casper och hälsade på hans nya lillebror. Man kan säga att det var med en viss tvekan och osäkerhet som han gick fram till BB-vagnen och sa hej.
Redan där och då fick man en liten klump i magen.
När vi sedan satt oss i bilen för hemfärd sitter han tyst i baksätet. Plötsligt kommer orden som får mig att nästan köra av vägen.

”Jag är så glad att jag fått en lillebror att jag nästan gråter.”

När jag vänder mig om och tittar på honom tittar han ut genom fönstret med tårar rinnandes längs kinderna och med ett leende på läpparna.
Då vet man att det här kommer gå så bra.

20120421-111711.jpg

Tänkvärt

Jag är på inget sätt troende med nedan text gillade jag. Kanske därför jag har en bakgrundsbild på jobbdatorn med texten ”Never assume fucking anything”. Eller för att jag jobbar med utvecklare ;).

Professor : You are a Christian, aren’t you, son ?

Student : Yes, sir.

Professor: So, you believe in GOD ?

Student : Absolutely, sir.

Professor : Is GOD good ?

Student : Sure.

Professor: Is GOD all powerful ?

Student : Yes.

Professor: My brother died of cancer even though he prayed to GOD to heal him. Most of us would attempt to help others who are ill. But GOD didn’t. How is this GOD good then? Hmm?

(Student was silent.)

Professor: You can’t answer, can you ? Let’s start again, young fella. Is GOD good?

Student : Yes.

Professor: Is satan good ?

Student : No.

Professor: Where does satan come from ?

Student : From … GOD …

Professor: That’s right. Tell me son, is there evil in this world?

Student : Yes.

Professor: Evil is everywhere, isn’t it ? And GOD did make everything. Correct?

Student : Yes.

Professor: So who created evil ?

(Student did not answer.)

Professor: Is there sickness? Immorality? Hatred? Ugliness? All these terrible things exist in the world, don’t they?

Student : Yes, sir.

Professor: So, who created them ?

(Student had no answer.)

Professor: Science says you have 5 Senses you use to identify and observe the world around you. Tell me, son, have you ever seen GOD?

Student : No, sir.

Professor: Tell us if you have ever heard your GOD?

Student : No , sir.

Professor: Have you ever felt your GOD, tasted your GOD, smelt your GOD? Have you ever had any sensory perception of GOD for that matter?

Student : No, sir. I’m afraid I haven’t.

Professor: Yet you still believe in Him?

Student : Yes.

Professor : According to Empirical, Testable, Demonstrable Protocol, Science says your GOD doesn’t exist. What do you say to that, son?

Student : Nothing. I only have my faith.

Professor: Yes, faith. And that is the problem Science has.

Student : Professor, is there such a thing as heat?

Professor: Yes.

Student : And is there such a thing as cold?

Professor: Yes.

Student : No, sir. There isn’t.

(The lecture theater became very quiet with this turn of events.)

Student : Sir, you can have lots of heat, even more heat, superheat, mega heat, white heat, a little heat or no heat. But we don’t have anything called cold. We can hit 458 degrees below zero which is no heat, but we can’t go any further after that. There is no such thing as cold. Cold is only a word we use to describe the absence of heat. We cannot measure cold. Heat is energy. Cold is not the opposite of heat, sir, just the absence of it.

(There was pin-drop silence in the lecture theater.)

Student : What about darkness, Professor? Is there such a thing as darkness?

Professor: Yes. What is night if there isn’t darkness?

Student : You’re wrong again, sir. Darkness is the absence of something. You can have low light, normal light, bright light, flashing light. But if you have no light constantly, you have nothing and its called darkness, isn’t it? In reality, darkness isn’t. If it is, well you would be able to make darkness darker, wouldn’t you?

Professor: So what is the point you are making, young man ?

Student : Sir, my point is your philosophical premise is flawed.

Professor: Flawed ? Can you explain how?

Student : Sir, you are working on the premise of duality. You argue there is life and then there is death, a good GOD and a bad GOD. You are viewing the concept of GOD as something finite, something we can measure. Sir, Science can’t even explain a thought. It uses electricity and magnetism, but has never seen, much less fully understood either one. To view death as the opposite of life is to be ignorant of the fact that death cannot exist as a substantive thing.

Death is not the opposite of life: just the absence of it. Now tell me, Professor, do you teach your students that they evolved from a monkey?

Professor: If you are referring to the natural evolutionary process, yes, of course, I do.

Student : Have you ever observed evolution with your own eyes, sir?

(The Professor shook his head with a smile, beginning to realize where the argument was going.)

Student : Since no one has ever observed the process of evolution at work and cannot even prove that this process is an on-going endeavor. Are you not teaching your opinion, sir? Are you not a scientist but a preacher?

(The class was in uproar.)

Student : Is there anyone in the class who has ever seen the Professor’s brain?

(The class broke out into laughter. )

Student : Is there anyone here who has ever heard the Professor’s brain, felt it, touched or smelt it? No one appears to have done so. So, according to the established Rules of Empirical, Stable, Demonstrable Protocol, Science says that you have no brain, sir. With all due respect, sir, how do we then trust your lectures, sir?

(The room was silent. The Professor stared at the student, his face unfathomable.)

Professor: I guess you’ll have to take them on faith, son.

Student : That is it sir … Exactly ! The link between man & GOD is FAITH. That is all that keeps things alive and moving.

P.S.

By the way, that student was EINSTEIN.

Nytt år innebär?

 

Ja, vad betyder det? Nystart för många och jag gissar att det är likadant för undertecknad.

Jag tänker ta tag i bloggningen på allvar. Jag tänker också ta tag att börja träna på allvar. Ett gymkort skall således inhandlas och svetten skall spruta. Det kommer bli ett återkommande tema på bloggen. Inte kanske för att jag tror att det är så intressant läsning men det är en sporre för mig och ett enkelt sätt för mig att få någonting att skriva om. Kanske är det en stundande 35-års kris som närmar sig men det kan jag bjuda på i så fall.

Detta var en liten mjukstart, i bloggandet alltså, inte träningen. Nu skall jag lägga mig i soffan och avnjuta senaste numret av MacWorld. Porr för en nybörjarApple-nörd.

Liten backspegel

Det går i ett nu. Helt plötsligt var det bara höst och jag stod där och undrade var i hela friden sommaren tagit vägen. Att flytta tar både tid och energi samtidigt som mailkorgen på jobbet varit, och är, smällfull så blir det inte riktigt tid till att reflektera över vad som hänt heller vad som komma skall. Inte i the-long-run i alla fall.

Vi har i alla fall lyckats att flytta. I början på september flyttade vi från Torslanda till Hagen i Frölunda via Shurgard. Någonting jag inte gör om igen. Mellanlandningen på Shurgard alltså. Temporärt lagringsutrymme i all ära men kan man hålla sig ifrån det så kommer i alla fall jag att göra det. Absolut ingen skugga på Shurgard, proffsig hantering och lättillgängligt på alla sätt och vis men det blir som att flytta ytterligare en gång. Stort tack till alla som hjälpte till med flytteriet. Båda gångerna…

Vi börjar så sakteliga komma på plats i lägenheten. Vi har ett sovrum vi vill göra om (läs: tapetsera och måla om) så finns det någon som har känningar på målare tas tips tacksamt emot. I övrigt så har vi i nuläget inte planerat att göra om så mycket mer. Till april vill säga. Om allt går enligt planerna kommer det att utökas med en medlem i familjen. Då blir det väl till att göra om ”extra”rummet till barnrum.

I veckan var i iväg hela företaget till Marstrand och Marstrands havshotell. Där diskuterade vi upplägget inför vårt kundseminarie i februari. Massa idéer och tankar sattes på pränt samtidigt som vi njöt av god mat och roliga aktiviteter.

Nästa vecka kommer jag och kollega Jonasson befinna oss i Halmstad hela veckan för jobb. En del standard jobb men också mycket annat. Kul med variation hur som helst.

Passande

Det är ju ett passande forum det här. Att skriva istället för att tala menar jag. Speciellt nu eftersom jag inte har mycket till röst kvar. Förkylningen (från helvetet) har tagit den och all min ork just nu. Rekommendationerna som står på närspraysflaskorna, 3 gånger per dag, skrattar jag högt åt och förbrukar lika mycket per dag som ett helt skiftlag på Volvo. Att ligga hemma på soffan och titta på tv klarar man av i maximalt en dag, sedan blir det fruktansvärt tråkigt. Borde det inte visas bra tv-program på dagarna?

Apropå passande, det var en hel del passande på Råsunda igår. *å fy fan vad dåligt…*
Att ta tre poäng mot Holland är inte lätt och tre poäng betyder att Sverige nu är klara för EM-spel. Att dessutom ta tre poäng och att spela så bra som dom gjorde utan Zlatan häller ännu mer vatten på Zlatan-är-dålig-kvarnarna. Detta gör att jag känner mig kluven. Jag gillar Zlatans attityd och hans kaxiga sätt. Att kalla Zlatan för en dålig fotbollsspelare är ju bara sjukt. Han är den bäste fotbollsspelare som Sverige har haft, någonsin. Men man är 11 man på planen och alla dessa skall funka och spela ihop. Nu verkar det inte funka för Zlatan för tillfället men jag håller i alla fall tummarna på att det löser sig framöver.

Dags att snyta sig. Hej!